Cookieregler

Velkommen til Svanninge Bjerge

Naturområdet Svanninge Bjerge er et smukt og kuperet landskab formet under sidste istid. Her finder du en rigdom af natur- og kulturhistoriske spor, idet en meget varieret jordbund, bakker, våde lavninger og en udsat position for vinden har givet flora og fauna helt særlige betingelser. Området danner de perfekte rammer for en lærerig vandretur.

Det unikke ved Svanninge Bjerge er, at du i området kan se

• Hvordan det danske landskab har udviklet sig siden istiden.
• Kulturlandskabets udvikling siden de første mennesker betrådte landet.
• Et spændende og varieret dyre - og planteliv.

Størrelse og beliggenhed

Naturområdet har en størrelse på 586 hektar og ligger ved landsbyen Svanninge, nord for Fåborg på Sydvestfyn. 

Det kan du opleve

Svanninge Bjerge udgør den centrale del af de såkaldte Fynske Alper og er en af de mest markante landskabstyper i Danmark. Fra Lerbjerg, der er Fyns fjerde højeste punkt på 126m, kan man betragte store dele af det Sydfynske øhav og i klart vejr se helt til Odense.

Området deles på midten af et smukt stendige, der i århundreder har markeret skellet mellem to sogne og grænsen mellem Stensgård Skov og Knagelbjerg Skov. Området kan give dig et spændende udgangspunkt for at studere dansk natur- og kulturhistorie eller blot nyde et alsidigt og varieret landskab.

Et stisystem samt infotavler og skilte leder dig rundt i området. Det er desuden en god idé at medbringe kort til turen. Kort kan udprintes her fra hjemmesiden under 'Find vej'. Her kan du også læse om de forskellige ruter, du kan vælge.

Læs mere om naturen

Inden turen rundt i Svanninge Bjerge, kan du læse om planter, insekter, kvæget i området og meget mere under 'Naturformidling'. Husk også at læse billedteksterne, hvor der er information om de enkelte motiver - lige fra svampe til insekter og træer.

Hvis du vil gå mere i dybden, kan du bl.a. finde information om områdets geologi og historie under 'Viden om'. Find forskningsrapporter og andet materiale om Svanninge Bjerge under 'Materialer'. God fornøjelse.

Den personlige naturformidling

Formidling er et vigtigt element i Bikubenfondens intentioner med Svanninge Bjerge. Områdets naturformidler tilbyder guidede ture til grupper eller institutioner. Det spændende og varierede område giver mulighed for en vifte af forskellige ture og temaer.

Book en formidlingstur

Kontakt

Skovfoged og naturformidler Susanne Frederiksen Tlf. 25 56 03 29

Kontakt

Biolog og naturformidler Projektleder - 'Natur til et godt liv' Naturformidler - Svanninge Bjerge Tessa Buchwald Tlf. 20 78 75 88