Cookieregler

Syddansk Universitet på feltkursus i Svanninge Bjerge

03.07.2014

Syddansk Universitet har med succes afholdt de første feltstudier i Svanninge Bjerge som en del af samarbejdet med Bikubenfonden.

Syddansk Universitet gæster jævnligt Svanninge Bjerge i forbindelse med feltkurser og andre studier. Det sker som en del af et samarbejde mellem Bikubenfonden og universitetet, som bl.a. indebærer oprettelsen af en forsknings- og feltstation midt i fondens beskyttede naturområde Svanninge Bjerge på Sydfyn.

Samarbejdet giver grobund for løbende dataindsamlinger og overvågninger, hvilket er af stor værdi i et område med natur i udvikling.

Den varierede natur med mange forskellige skovtyper, åbne arealer og de talrige vandhuller og søer gør området til en oplagt lokalitet for feltstudier. Samtidig er der meget natur, der er under udvikling, og som derfor er oplagt at overvåge, måle og aflæse effekter på. Syddansk Universitet har i foråret med stor succes afholdt de første feltstudier i Svanninge Bjerge.

Studerende fra Syddansk Universitet skal med udgangspunkt i Svanninge Bjerges varierede natur lære om fugle, pattedyr, krybdyr, padder og insekter og introduceres til forskellige metoder til overvågning og indsamling af dyr.  På zoologisk feltkursus i maj måned besøgte det første hold biologistuderende området for at få felterfaring med henblik på at lære at finde, identificere, observere og registrere terrestriske dyr.

Se alle billederne fra feltkurset i galleriet. Billederne er taget af fotograf Casper Tybjerg.

Samarbejdet mellem SDU og Bikubenfonden

Bikubenfonden bygger en forsknings- og feltstation i Svanninge Bjerge på Sydfyn og udlejer den til Syddansk Universitet. Forskningsstationen skal bruges til feltkurser for universitetets 350 biologistuderende, og den vil også danne rammen om flere forskningsprojekter.